lördag 10 mars 2018

Dag 1 och 2


Dag 1.

Vi lämnade Stockholm i snö och slask och landade med alla elever i Sa16sa i ett vårlikt Rom. Av med vinterjackor och kängor och på med solglasögonen. Efter en slingrig bussresa genom ett historiskt landskap kom vi fram till hotellet i Cinecitta. Vi slängde oss alla över maten och efter desserten delad Anto ut biljetterna till matchen Roma-Torino.  Efter att ha dumpat våra saker på rummen tog vi tunnelbanan emot Flaminio för att åka spårvagn sista biten ut till Stadio Olympico.
Dag 2.


I dag var det kulturguidning på schemat - Roms klassiska bildning i form av alla elevers genomarbetade tolkningar. Vi tog oss in på Colosseum, vidare förbi Constantinbågen, upp på Palatinen och sedan ner på det klassiska Forum Romanum. Alla var väl förberedda och i den oerhört inspirerande historiska miljön visade SA16sa hur duktiga alla blivit.
   Efter ett kort stopp kort vid ett av Roms turistcentran satt lunch bra innan det var dags för ett  studiebesök på S:t Peterskyrkan - den katolska världens religiösa centrum. Katolicismen var det väl lite si och så med hos oss, men alla blev enormt imponerade av byggnaden och dess  utsmyckning - att de kunde bygga byggnader som den för flera hundra år sedan - utan moden teknik!
 En intensiv och händelserik dag med många nya och upplyftande intryck gick mot sitt slut, men innan dess var det dags för middag. Hotellet serverade pasta, kyckling och tiramisu - allt till tonerna av melodiös rock från 1980-talet - en märklig blandning av italiensk mat och Patty Smith och Toto på något för hög volym.
   I morgon beger vi oss ut i olika delar av stan´för att jobba med våra jämförande huvudstadsstudier. Buona Notte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar